Skriven av 16:34 Krönika, Ur papperstidningen

Uppoffring, prioritering och lojalitet

En familj kräver barn och det är inte mer med det. Att få barn är också enkelt, samtidigt som det är det svåraste man kan råka ut för. Fråga Dan Eriksson.

UR NATIONALISTEN NR. 4 / 2021 | Begreppet familj kan vara lite komplicerat och jag menar inte att trampa på ofrivilligt barnlösas tår, men för mig blev jag och min fru familj först när vi fick vårt första barn. Det var då vi tog steget från par till familj och livet gick in i ett helt nytt skede. 

Innan man blir förälder har man tusentals frågor och orosmolnen över om man kommer vara tillräcklig. De hopar sig ju närmare födseln man kommer. Hur ska man klara av något man aldrig fått lära sig? 

Sedan kommer ens första barn till världen och man märker att i stort sett allt som har med föräldraskapet att göra kommer naturligt till en. 

Egentligen är det inte så konstigt, vi är ju biologiskt programmerade för just detta.

Att bli far var något av det enklaste jag varit med om. Jag talar inte om själva tillverkningsprocessen, utan alla de vardagliga bestyr kring barn och barns säkerhet som man oroade sig för. Men det är också något av det absolut mest omvälvande.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 171 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This