Skriven av 16:34 Krönika, Ur papperstidningen

Välkommen till storfamiljen

Familjenihilisterna ska nog passa sig, risken är annars att de får som de vill.

UR NATIONALISTEN NR. 4 / 2021 | Feminister, socialister, svenskfientliga, queerare med flera brukar förkasta kärnfamiljen. I grund och botten gör de det inte av insikt utan av fientlighet, av någon sorts neurotisk förtrytelse och hat mot det givna läget. Feministerna påstår att kärnfamiljen är patriarkal och förtrycker kvinnor och barn. Socialisterna menar att kärnfamiljen är ett borgerligt påfund. De svenskfientliga anser att det är något typiskt svenskt och västerländskt som måste bort. Queerare hävdar att kärnfamiljen reproducerar heteronormativitet.

Många akademiker hänger gärna med, för då känner de sig inne och kan spy ur sig glosor som eurocentrisk, dikotomier, alienation och andra töntiga ord som kan förlöjliga svenskar, européer, kärnfamiljsmedlemmar. Det handlar faktiskt enbart om attityd: dumhet, fräckhet och hat. Ty alla vill de egentligen leva mamma, pappa, barn. Till och med queeraren vill ha en variant av kärnfamiljen; de ska förstås kunna lattja runt med sina kön och lustar på alla sätt, men samtidigt ska de ha full rätt att bilda vanlig familj.

De allra flesta fruktar ensamheten, även de ovannämnda neurotiska kategorierna av människor. Även de kallar ett samhälle byggt på allenahushåll för en atomär tillvaro, där alla är något slags vilsna främlingar. Men om de räds att leva allena samt av princip och teori förkastar kärnfamiljen, då återstår bara storfamiljen.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 54 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This