Skriven av 12:09 Sverige

Äganderätten under attack

Staten vill ha mer och då tar staten vad den vill ha. Skådeplatsen för det senaste slagfältet är den svenska skogen.

UR NATIONALISTEN NR. 5 / 2021 | Efter att våra förfäder en gång i den grå forntiden blivit bofasta uppstod snart en intressekonflikt mellan deras önskan om att äga sin egen mark gentemot de maktstrukturer som ville lägga marken under sig och göra alla folk till lydiga undersåtar. Förfäderna betraktade äganderätten som Gudagiven. Detta förhållande återspeglas i Bibeln, där de som inte respekterar äganderätten fördöms: ”Ve er som samlar hus efter hus och lägger åker till åker, tills ingen mark finns kvar och ni ensamma äger landet!” I årtusenden har denna intressekonflikt rasat och den tycks vara ständigt aktuell.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 117 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This