Skriven av 12:09 Krönika

Krig ska vara kul

“En stark kropp är till för att leva rövare. De vänskapsband som unga män binder genom lekar är samma band som trotsar en hel värld i krig. Lek leder till blod. Glädje till styrka. Vansinne till ära. “

UR NATIONALISTEN NR. 5 / 2021 | Krig handlar lika mycket om broderade tyger och fjäderprydda hjälmar, som det handlar om blod och stål. Krig är lika mycket ett spektakel och en lek, som det är uppoffring och sorg. Krig ska inte vara en ideologisk nödvändighet, utan en upplevelse värd att dö för. 

För antikens män var krig ingen bister prövning, ingen tung lera för den starke att uthärda – för antikens män var krig en fest, den heligaste av högtider. Stora offerfester, fett som droppar över hungriga eldar, vin som flödar under en vansinnig måne. Smyckade rustningar och sköldar, jakthorn och sånger som kallar till gudarnas vilda ritt. Berusande blod, skrattande stål – evigheten som stiger ner för kämpa och gråta med människan.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 242 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This