Skriven av 12:09 Kultur

Vithetskritiken måste tas på allvar

Vithatet förkläs till “kritik” och antirasism. Det är olustigt det som sker, ett avhumaniserande av vita människor. Ta det på allvar.

UR NATIONALISTEN NR. 5 / 2021 | 2017 skrev jag om Peggy McIntosh artikel om ”vita privilegier”, då framstod ”vithetskritiken” fortfarande som en marginell, akademisk företeelse. Jag skrev då att McIntosh perspektiv ”än så länge främst märks av i avgränsade miljöer i Sverige men snart kan antas få vidare spridning även här”. Det har visat sig stämma, idag är vithetskritiska sessioner obligatoriska i ett växande antal storföretag, akademiska sammanhang osv. Det är under ”vithetskritikens” banér offensiven mot vita människor äger rum idag.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 164 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This