Skriven av 08:26 Krönika, Sverige

Den vardagliga kampen

“Den svenska folksjälen är inte extravagant, den är inte prålig och den skriker inte efter uppmärksamhet. Den är hård, men ödmjuk, vacker, men kärv.”

UR NATIONALISTEN NR. 6 / 2021 | Det slog mig när jag satt i soffan och samtalade med min kvinna om vad vi skulle göra med trädgården och odlingarna under detta år. Skulle vi försöka med morötter igen? Hur många pallkragar ska vi viga åt jordgubbarna? Är det någon mer än jag som käkar polkagrisbetor? Förra året så tog sorkarna jordgubbarna (trots att vi har tre katter), myrorna tog halvt kål på hallonen, rådjuren dräpte hälften av vinbärsbuskarna, morötterna blev knappt förrätter åt smurfar, och jag var den enda som gillade polkagrisbetor.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 73 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This