Skriven av 15:09 Kultur

Gäng genom livet

När man hör ordet ”gäng” så är det vissa bilder man ser i sitt sinne. Gäng kopplas gärna ihop med kriminalitet, våld och braskande rubriker. Gäng är inte salongsfähigt att hålla på med. Ändå har vi alla erfarenhet av gängmedlemskap.

UR NATIONALISTEN NR. 7 / 2021 | Gäng. Då tänker jag: vilka ”gäng” har jag själv tillhört under min levnad? Har jag något positivt att säga om fenomenet gäng och slutna sällskap, om detta att tillhöra ett nätverk med särskilda koder?

Jodå, det finns åtskilligt att säga i ämnet. Det rör sig alltså om slutna sällskap (och inte direkt hemliga sådana), om särskilda gäng eller kretsar eller rörelser eller grupper som verkar offentligt men som man måste offra tid och möda för att tränga in i och bli del av.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 51 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This