Skriven av 15:09 Krönika

Något varaktigt i en föränderlig värld

Magnus Södermans ledare ur senaste Nationalisten.

UR NATIONALISTEN NR. 7 / 2021 | När detta skrivs är Sverige på väg mot en regeringskris. Det var Nooshi Dadgostar (V) som surnade till och ställde regeringen Löfven inför ultimatum – vilket Löfven ignorerade. Men innan V hann lämna in om misstroende mot statsministern kuppade SD det hela. Som det ser ut nu kommer Löfven att falla, sedan återstår det att se. Ingen vill ju ha nyval egentligen, utom kanske SD, så man lär komma överens om något och sedan kan alla kalla alla för svikare igen.

Hur det än slutar är jag lite glad i alla fall. Svensk realpolitik är kanske den tråkigaste i världen. Nej, jag ser inte Italien som föregångsland i frågan, men där händer det i alla fall saker. I Sverige är det cementerat – eller var i alla fall. Den nya världen som många nyvaknat möter, med svenskar som minoritet och utlänningar på politiska maktpositioner, betyder att allt vänds upp och ned. Det är inte bara det att gatubilderna förändras utan helt plötsligt kommer chefer för myndigheter och departement, tillika politiska ledare och företrädare för det offentliga, att vara människor födda långt bortom Europas gränser.

Många av dem kommer nog vilja väl och göra vad det tror är rätt för ”hela Sverige”. Men många kommer också vara fyllda av ressentiment mot landet som tog emot dem, uppfostrade av systemet att tro på amsagor om ett samhälle genomsyrat av rasism och svenskarnas (vita människors) skuld till alla deras bekymmer. Se Sydafrika, tänk utvecklingen i USA och se Sveriges framtid.

Vi lever ju i det just nu.

Kanske är det faktum att V för första gången (verkar det som) kommer att ge sig på S ett tecken i tiden. Det rör på sig.

Förr var jag ganska duktig på att förutsäga framtiden. Det mesta jag ”visste” skulle ske har också skett. Det blir dock allt svårare. Ingångsvärdena förändras hela tiden. De stora rörelserna är dock enkla. Som detta med svenskarna som minoritet och främlingar som chefer och ledare i vårt land.

Det får bli som det blir. Saker och ting måste förändras, utvecklas och invecklas. Eländiga tider och goda tider kommer och går. Politiken böljar fram och tillbaka. Visst, huvudriktningen har varit den vänsterliberala sagan (mardrömmen) sedan 1945. Men det är trots allt bara en parentes i historien. Var redo att slita tag i tillfällena till förändring som kommer … för de kommer att komma.

Alla mår bra av rutiner och varaktighet, det är bra för själen. Men stora omvälvningar ska inte underskattas. I livet dyker de upp med jämna mellanrum, så också i politiken och i kulturernas och rasernas ständiga kamp mot varandra.

Ordning och kaos vandrar sida vid sida. Ett folk som vill överleva och vara fritt måste behärska båda tillstånden. En människa som vill må bra likaså.

Vi på Nationalisten gör vad vi kan för att hjälpa ordningen i ditt liv på traven. Vi gör det genom att se till så att denna tidskrift kommer ut då den ska. Vi fyller den också med viktigt och lärorikt material som jag är övertygad om gör skillnad för den som tar det till sig. Vi står för något varaktigt. I detta nummer – till exempel – vänder och vrider vi på ämnet ”gäng och gemenskap” (vilka inte alltid är vad du kanske tror). 

Gäng och klaner är ju på tapeten i Sverige just nu. Inte svenska gäng dock. Vi ska sitta stilla och lyda staten, tycker staten. Jag håller inte med.

Nej, vi måste ta ansvar själva, i våra små gemenskaper. Du anar inte vad vi kan åstadkomma då.

(Visited 75 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This