Skriven av 09:36 Krönika

Acceptera ditt uppdrag

Att “gilla läget” är att acceptera omständigheterna. Det måste vi göra. Men för att inte passiviseras av det måste vi sedan acceptera vår roll och göra det vi är här för att göra.

UR NATIONALISTEN NR. 8 / 2021 | Det smattrar något oerhört mot panoramafönstren vi, av någon outgrundlig anledning, har i söderläge. Utsikten är visserligen fantastisk, man ser nästan till Franken, men när solen ligger på blir vardagsrummet till en ofrivillig bastu. Men den här gången är det inte solen, utan ett regn som mer påminner om en syndaflod, som hamrar mot de stora fönsterskivorna. Blixtarna kommer med allt tätare mellanrum och plötsligt är de så nära att man känner huset skaka när åskan mullrar.

Barnen som gått och lagt sig för ett tag sedan kommer båda ut från sovrummen och tittar förskräckt på oss där vi sitter och stundom beundras, stundom förfasas, av naturens krafter. De kan inte och vill inte sova när det låter som ett mindre krig utanför deras fönster. Vi kurar ihop oss i soffan och ovädret blir till en mysig kuliss för sådana där familjestunder som ibland bara sker, men aldrig kan regisseras.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 89 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This