Skriven av 09:36 Kultur, Sverige

Nordiska bedrifter

Vi hör om “vita privilegier” men vad dessa springer ur talar man tyst om. Allt pekar dock på att dessa “privilegier” i själva verket bara är konsekvensen av vita prestationer.

UR NATIONALISTEN NR. 8 / 2021 | För tillfället befinner sig Västerlandet i allmänhet och vita människor i synnerhet i en historiskt avvikande situation. Vi utsätts för konstant kritik, samtidigt som normala uttryck för självkänsla och identitet bestraffas. En sådan situation är patologisk, i synnerhet när det samtidigt talas om ”vita privilegier” och ”vit rasism”. Det är då värdefullt att påminna om hur unik vår civilisation är, liksom vilka bedrifter våra folk utfört. En möjlig påminnelse tar avstamp i vetenskapliga och kulturella bedrifter historiskt.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 88 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This