Skriven av 09:36 Krönika

Svensken har inte fått något gratis och Nadim ska hålla käft

Visst är vi svenskar privilegierade, det kan vi inte förneka menar Magnus Söderman. Den stora frågan är: vad gör vi med det vi fått?

UR NATIONALISTEN NR. 8 / 2021 | I sitt sommarprat i P1 säger den svenskhatande snuten Nadim Ghazale att ”är du vit, svensk, straight och man – då är du redan inkvoterad. Grattis! Du fick den enklaste vägen.” Detta har sedan twittrats runt av såväl utlänningar som svenska godhetsknarkare. Andra har blivit arga. Som fan därtill. Vilket är förståeligt. Också jag blir rasande över dylikt (som vi hör allt mer kan tilläggas), även om jag inte blir det för att det är helt och hållet fel och osant. Att födas som svensk, i Sverige är på många sätt mycket bättre än en hel räcka av alternativ jag kan tänka mig. Det finns ju orsaker till att så många ”Nadim” och ”Muhammed” vill komma hit och den kanske viktigaste är att Sverige är ett sjujäkla bra land och att svenskarna är ett för jäkla bra folk. Ser vi till den stora bilden så har vi det bra här och att födas till svensk är något att känna sig välsignad över.

Men. Och detta ”men” är viktigt. Inget av allt detta har kommit gratis. Inget av det har regnat ner som manna från himlen. Allt är ett resultat av svensk strävan och ett jävlaranamma utan dess like.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 472 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This