Skriven av 07:20 Krönika

Vi är större än världen

För oss, nu, så ter det sig kanske lite udda att emigrera till Amerika eller att börja spöa italienare, men mot stjärnorna, det är något helt annat. Vi kan känna suget i magen, hungern efter att se nya planeter där vi kan slå ned våra bopålar.

UR NATIONALISTEN NR. 9 / 2021 | Det är passande att Nationalisten i förra numret hade ”svensk innovation” som tema, ty det jag vill förmedla i detta nummer är just det, men med mer högtflygande ambitioner ur ett bredare, rasligt perspektiv.

Vi är många som återkommande slänger in ordet ”strävan” i diskussioner och krönikor. Det är ett ord som mer än andra kan appliceras på den vita rasen, ett begrepp som söker förklara den uppfinningsrikedom och hunger efter äventyr, nyfikenheten över att se vad som finns bortom horisonten, som utmärker oss gentemot alla de andra. 

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 48 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This